DVD Gačice S Vama već 69. godina
Gačice 132, Croatia

64. Redovna izvještajna Skupština DVD-a Gačice


Subota 09.02.2019 u Vatrogasnom domu dobrovoljnog društva Gačice održana je 64. Redovna izvještajna skupština DVD-a Gačice.

Uvodnim pozdravom i intoniranjem državne i vatrogasne himne, izabrano je radno voditeljstvo čiji je predsjednik bio Juraj Vincek, a članice Valentina Brezovec i Erika Piskač.

U nastavku skupštine predsjednik Franjo Piskač podnio je izvještaj o radu za proteklu godinu u kojem je istaknuto kako su se i protekle godine školovali članovi Društva pa tako imamo nova dva vatrogasca, četiri vatrogasca 1. Klase, te dva dočasnika 1. Klase, a tri su člana završila tečaj osposobljavanja za zaštitu dišnih organa, te DVD Gačice po prvi put u povijesti ima vatrogasnog suca.

Vrhunac godine bio obilježavanje dana pogibije Dražena Šešeta koji je organiziran u suradnji s UDVDR Ogranak Ivanec, a bio najposjećeniji od svih održanih.

Istaknuti su i odlični rezultati natjecateljskih ekipa na gradskom natjecanju te napomenuto kako je muška A ekipa već 8. godinu zaredom pobijedila na gradskom natjecanju.

Nakon podnesenog izvješća o radu Društva i Nadzornog odbora, koja su jednoglasno prihvaćena, zapovjednik DVD-a Gačice Anđelko Brezovec iznio je plan rada koji se sastoji od Operativnih i Preventivnih aktivnosti te rada s podmlatkom i mladeži, i razvoja tehničko – tehnološke opremljenosti.
Također, provodit će se preventivne aktivnosti u redovima DVD-a a isto tako savjetovat će se mještani o protupožarnoj preventivi, te se pojačati rad s mladima kako bi ih se što više privuklo u DVD.
Nadalje, izneseno je kako će se kupiti oprema koja je potrebna te da će se na garaži promijeniti ulazna vrata.
Od aktivnosti u 2019. u planu je i nastavak obilježavanja pogibije Dražena Šešeta, koji se ove godine planira dići na još jedan viši nivo.
Plan i program rada, kao i Financijski plan također su dobili jednoglasnu potporu.
Zatim su dodijeljena zvanja i odlikovanja pa su tako Jakob Kelemen te Stjepan Benkus primili diplomu za stečeno zvanje počasni vatrogasni Časnik, Matija Vincek dobio je brončanu vatrogasnu medalju, te su podijeljene četiri vatrogasne spomenice za 20. godina rada u vatrogastvu, jedna za 30 godina u vatrogastvu te jedna za 40 godina rada u vatrogastvu.
Pri samom kraju skupu su se obratili gosti, među kojima u ime grada Ivanca gradski vijećnik Josip Grđan, koji je pohvalio rad Društva, te uz ostalo istaknuo kako je u proračunu povećano izdvajanje za vatrogastvo.
Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivan Putarek također se pohvalno izrazio o DVD-u Gačice, napomenuvši kako je uspješno sudjelovalo u jednoj od najtežih i najsloženijih intervencija nekoliko proteklih godina, gašenju požara u Jedinstvu. Putarek je kao jedno od glavnih aktivnosti naveo potrebu rada s mladima, kako bi ih se što više uključilo u rad Vatrogasnih društava.
Skup je pozdravio i pohvalnim se riječima o radu Društva izrazio i Darko Čaklec, predsjednik Lovačkog društva Šumski zec Margečan, kao i kolege vatrogasci iz Društava Margečan, Radovan, Bedenec, Vidovec, Tužno i Salinovec.


Po završetku Skupštine, nastavljeno je s neformalnim druženjem.