DVD Gačice S Vama već 69. godina
Gačice 132, Croatia

68. Redovna izvještajna Skupština DVD-a Gačice

Dana 11.02.2023. godine održana je redovna godišnja sjednica Skupštine DVD-a Gačice.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Franjo Piskač, a nakon intoniranih himni te minutom šutnje izabrano je radno voditeljstvo koje je preuzelo vođenje daljnjeg tijeka Skupštine.

Nazočnima je prezentiran rad u protekloj godini od strane zapovjednika DVD-a Anđelka Brezovec.

Posebno je istaknuo rad operative koja minimalno jedanput mjesečno ima operativne vježbe sa različitim taktičkim zadacima. Radilo se i na usavršavanju tako da je 7 članova završilo za vatrogasca, a najviše je društvo ponosno na tri vatrogasna časnika koja su prva u povijesti vatrogasnog društva završila to vatrogasno školovanje.

Plan rada za 2023. Godinu prezentirao je zamjenik zapovjednika DVD-a Danijel Copak, a isti je baziran na nastavku podizanja operativne spremnosti društva, uvježbavanju natjecateljskih ekipa te ono najvažnije – rješavanje novijeg navalnog vozila (sadašnje je staro 49 godina te su kvarovi i sigurnost za

rad sve slabiji ) u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Grada Ivanca, te gradom Ivanec po uzoru na ostala društva u zajednici.

Sam kraj Skupštine bio je u znaku dodjela medalja spomenica te počasnih zvanja i dužnosti.

Tako da je za 10 godišnji rad u vatrogastvu nagrađen Kristijan Benkus, 20 godišnji rad Josip Črnjak, Velimir Hruškar, brončane vatrogasne medalje primili su Mihael Brezovec, Kristijan Benkus, Daniela Ikić Vincek i Marta Dubravec. Počasno zvanje počasni vatrogasni časnik dodijeljeno je Vjekoslavu Vincek, dok je Zvonimiru Brezovec dodijeljena počasna dužnost – počasni zapovjednik DVD-a Gačice