DVD Gačice S Vama već 69. godina
Gačice 132, Croatia

8. Memorijal Šešet / Cecelja 2023

U sklopu 8. memorijala sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, a nazočilo mu je preko 150 građanki i građana, među kojima su bile obitelji poginulih hrvatskih branitelja, vatrogasci, hrvatski branitelj, Ljubica Florijan-Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, izaslanik varaždinskog župana Anđelka Stričaka, predsjednik Gradskog vijeća Ivanca, Zdenko Đuras, mještani naselja i brojni drugi. Memorijal je počeo svečanom povorkom koja se kretala od obližnjeg parkirališta do groblja u Margečanu, gdje je nakon minute tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana, počast Draženu Šešetu i Ivici Cecelji polaganjem cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća na njihovim posljednjim počivalištima odao veliki broj članova obitelji, organizatora, gostiju i uzvanika.

Molitvu za pokoj njihovih duša je predvodio vlč. Tito Damir Šmintić, župnik župe Margečan, a uz himnu “Lijepa naša“ crkveni zbor otpjevao je i nekoliko duhovnih pjesama.

Program se nastavio u Vatrogasnom domu u Gačicama, najprije prigodnim obraćanjima predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika.

U ime Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gačice obratio se Juraj Vincek, zahvalivši se na svima dolasku i pomoći u organizaciji 8. memorijala sjećanja na njihovog prijatelja iz djetinjstva i sumještanina, zaželjevši ugodan boravak u Gačicama.

Vincek je potom pročitao pismeno obraćanje predsjednika udruge veterana 2. Gardijske brigade Grom, Zvonimira Kantolića, te ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, koji su, zbog nemogućnosti dolaska uslijed ranije dogovorenih aktivnosti, na ovaj način uputile pozdrave obiteljima poginulih, kao i svima koji su uključeni u provedbu ovog programa.

Predsjednik DVD Gačice Franjo Piskač istaknuo je zadovoljstvo što je memorijal prerastao u respektabilan događaj kojim se obilježava sjećanje na Dražena i Ivicu, te također svima poželio ugodan boravak u Gačicama. Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač također se zahvalio na dolasku, prije toga i na uobičajeno toplom prijemu domaćina, rekavši da mu je drago što se na memorijalu ponovno okupio značajan broj ljudi, sada čak i više nego prošle godine, što je dokaz njegove vrijednosti. Izrazio je veliko zadovoljstvo što, usprkos teškoj pandemijskoj situaciji memorijal nije izgubilo kontinuitet, a važnost toga je upravo činjenica da je ove godine veći odaziv nego nekoliko ranijih.

Na završetku svojega obraćanja Jenkač je memorijal službeno proglasio otvorenim, nakon čega su uslijedili sportsko-rekreativni susreti u kojima je u pikadu, belotu i visećoj kuglani sudjelovalo 40-ak natjecatelja.

Prvo mjesto u belotu osvojila je ekipa DVD Gačice, druga je bila ekipa UDVDR Ogranak Ivanec, treća DVD Završje Podbelsko, a četvrta HVIDR-a Ivanec.

U visećoj kuglani pobijedio je Anđelko Biškup, drugi je bio Ljudvek Cikač, obojica iz UDVDR Ogranak Ivanec, treće mjesto osvojio je Juraj Vincek, a četvrto Ivica Šimek, članovi DVD Gačice.

Prvo mjesto u elektroničkom pikadu među ženama osvojila je Mirela Boltižar iz DVD Završje Podbelsko, drugo Maja Šešet (Obitelj Šešet), treće Marija Kelemen (DVD Gačice), a četvrto Nada Šešet (Obitelj Šešet).

Pobjednik u elektroničkom pikadu među muškarcima je Danijel Šešet iz ekipe Obitelj Šešet, drugo mjesto osvojio je Josip Črnjak iz DVD Gačice, treće Mihael Šešet iz DVD Završje Podbelsko, a četvrto Robert Blašković iz DVD Završje Podbelsko.

Trima najboljim ekipama i pojedincima pripale su vrijedne nagrade organizatora memorijala.

Tijekom memorijala svoju numizmatičku zbirku izložio je Martin Lukavski, član predsjedništva UDVDR Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te Ivanečkog kluba kolekcionara i ona je, kao i obično, izazvala veliki interes nazočnih.

8. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju organizirali su Dobrovoljno vatrogasno društvo Gačice, ivanečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i HVIDR-a Ivanec, a potporu su dale obitelji Šešet i Cecelja, Mjesni odbor Gačice, Područna škola Završje Podbelsko i DVD Završje Podbelsko.

Pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Novi Marof.